Tags

,

Orice-ati fi crezut cand ati citit titlul, nu o sa-mi scriu aici CV-ul, ci va propun un test. E o joaca, sa nu-l luati in serios. Dar mi s-a parut dragut si putin mai destept decat alte quiz-uri care circula pe net, se pare ca a fost adaptat dupa un test “adevarat” de niste oameni care stiu despre ce e vorba. Porneste de la tipologia lui C.G. Jung si la mine a iesit pe ce stiam si eu, in mare.

Totusi, ma repet ca sa nu-mi iasa vorbe: nu se pune “diagnostic” pe net. Testele de personalitate profesionale nu arata asa si nu sunt accesibile publicului larg din motive obiective. Un test care a iesit din cabinet se invalideaza in cel mai scurt timp.  Deci, nu le veti gasi decat in cabinetul persoanelor pregatite sa le aplice si sa le interpreteze. Eu nu cred in mod special in teste. Mi se pare ca un clinician bun nu are nevoie de ele. Dar ca joaca e dragut.

Nu exista un tip “mai bun” sau “mai prost” decat altele. Pur si simplu suntem diferiti si asta se reflecta in toate sferele vietii noastre. In felul cum relationam, in luarea deciziilor (majore sau nu), in felul cum actionam si reactionam. Tipul de personalitate e in parte innascut, in parte format de-a lungul vietii, la “intersectia” dintre ceea ce e innascut, educatie si experienta si este doar un cadru general. Mai sunt multe alte trasaturi care se adauga pana la “our unique Self”. Dar nu se poate spune ca o persoana extrovertita e “mai buna” decat un introvertit (sau invers), asa cum nu vezi mai bine cu ochii verzi decat cu cei caprui. (Acest mic “discurs” e inspirat de Sleepy si cititorii ei)

Gata cu teoria si cu chestiile serioase. Hai sa va spun, mai bine, ce mi-a iesit mie. Mi s-a parut dragut:

Conform scorurilor de mai sus tipul dumneavoastră este introvertit – intuitiv – reflexiv – perceptiv.

Îşi construiesc opiniile logic şi raţional avînd capacitatea de a reţine cu uşurinţă date despre un anumit subiect şi sunt consideraţi de obicei foarte inteligenţi. Au totuşi dificultăţi de a îşi pune în practică proiectele deoarece lucrează cu noţiuni prea abstracte şi nu sunt bine organizaţi. Din aceeaşi cauză par retraşi şi excentrici. Li se potrivesc activităţile care presupun inovatii şi nu sunt buni pentru activităţile rutiniere. Nu se implică prea mult în viaţa de familie şi în cea socială, dar sunt toleranti şi îi bucură compania familiei. Reprezintă cam 1% din populatie.

Ce sa zic? Ma simt flatata sa aflu ca sunt “Editie Limitata”. Chestia cu 1% suna cel mai bine din tot ce scrie pe acolo. Una peste alta, seamana mult cu ce stiu eu despre mine insami.

Ce spuneti? Va bagati?

foto

Advertisement