Tags

Eu n-o sa-i inteleg niciodata pe cei care se relaxeaza in cada cu multa spuma. Sunt foarte multi si eu sunt una singura (daca mai e cineva n-a avut curajul sa marturiseasca) asa ca banuiesc ca problema e la mine, nu la ei. Pentru mine baia prelungita in apa fierbinte cu chestii care fac clabuci e legata for ever and ever de inceperea scolii. Pe 14 septembrie seara intram la “baia rituala”, cand eram obligata sa stau in apa fierbinte si sa ma frec bine-bine cu o chestie aspra, sa se duca jegul de peste vara. Banuiesc ca asta mi se intampla numai cand eram mica, la gradinita si in scoala primara, nu freaca nimeni o adolescenta cu prosopul ud, dar nu am scapat in veci de amintirea asta. Nu era rea baia in sine, ci semnificatia ei, de sfarsit de vara si de libertate (plus intors la scoala, care nu-mi placea deloc, deloc), asa ca de cate ori am incercat sa ma scufund intr-o cada cu apa fierbinte si clabucoasa ma cuprinde o depresie acuta. Eu fac dus. πŸ™‚

Am mai auzit de oameni care se relaxeaza facand curatenie (nici pe astia nu-i inteleg, nu mai explic de ce), gatind, tricotand, ma rog, activitati de-astea “around the house”. Mi-ar trebui si mie o ocupatie de-asta la indemana, dar nu mi-am gasit.

Eu am doua moduri in care ma relaxez de cate ori sunt nervoasa, deprimata, suparata, stresata, ma rog, de cate ori sunt “pe minus”. Prima e sa merg. Mult, mult, nu sa merg pana la magazin. A fost unul dintre motivele secrete pentru care mi-am dorit sa stea fiu-meu cat mai mult in carucior. Nu mi-a iesit decat pana pe la 2 ani jumate, dar mi-as fi dorit sa o faca pana la 5 πŸ™‚ Cand puteam sa o fac, mergeam kilometri, multi kilometri, si cand nu-mi mai simteam picioarele si imi tremurau muschii de oboseala se ducea tot ce era rau, aveam o stare de bine si de optimism pe care n-am mai regasit-o in alt fel. Da, stiu, endorfinele. Eram dependenta, acum sunt in servaj.

A doua e sa ascult muzica. Musai ceva din familia mare a rock-ului (ca am fost mereu undeva intre metal si “ciudatenii”), musai tare. Asta nu e muzica sa se asculte in surdina, in background, nu e muzica de lift sau cafenea. πŸ™‚ Si ca sa-si faca efectul anxiolitic si antidepresiv, trebuie sa fie la maxim sau pe-acolo. In general nu doar ca ascult rockereli la maxim, dar am cate o piesa-fetis pe care o ascult pe repeat. Hai, poate fi un playlist de 5 piese, dar tot “obsesia momentului” o astept, restul sunt ca sa nu-mi fac colocatarii si vecinii de cap de tot. πŸ™‚ Nici de asta nu mai prea am parte, imi intra consortul in trepidatii si vine repede sa vada daca sunt ok. Ma rog, nu vine, striga la mine in general sa dau naibii aia mai incet. Sau daca suntem in masina da de buton. Cu casti nu merge ca nu mai aud nimic in jur, nu o pot face decat noaptea, cand cei care m-ar putea solicita au adormit.

Asadar, sunt in cautare de inlocuitori. Cand gasesc, va anunt!

Voi, cum va relaxati? Care sunt “antidepresivele” voastre? Faceti bai fierbinti, curatati faianta cu periuta, faceti sosetute?

Advertisement