Tags

Nu stiu cum sunteti voi, dar mie chiar imi plac oamenii draguti si amabili. Nu ma refer la genul ala de pisiceli-siropeli-prosteli, desigur, ci la cei care sunt, in general, agreabili. Nu trebuie sa ma faca sa ma simt buricul pamantului, doar sa simt energie pozitiva dinspre ei, nu rautate.

Spuneam la un moment dat ca e “trendy” sa fii rautacios. E ultima hipstereala, nu ii inteleg substratul, probabil ca exista unul (sau nu?). Nu inteleg ce te poate face sa-i spui unui om “arati cam naspa!” sau “ce rochie urata ai!”. Nici daca esti 100% convins ca ai dreptate. Adica, serios, in varianta 1, e foarte probabil ca omul ala sa aiba o oglinda in casa si sa-si vada la prima ora cearcanele, cosul de pe frunte sau ridurile proaspete, dar probabil nu-si permite sa stea cu “brown bag”-ul in cap incuiat in casa, are treburi de facut. In situatia b, poate ei ii place, si chiar daca 99% dintre oamenii de pe pamant ar vota-o cu “nu”, se presupune ca biata amarata nu prezinta moda la Saptamana Modei Pariziene sau cum s-o numi, ci merge la munca, la piata, unde se duce ea, si e treaba ei ce rochie poarta. Na, daca te intreaba “ce parere ai” e ok sa ti-o spui, poate chiar vrea sa afle, dar altfel… why?!

Sigur, nu mi se pare normal sa ii spui unui om care pare sa fi imbatranit 10 ani in 2 luni “Vai, ce bine arati, parca ai intinerit!” E bullshit, o stie si el probabil, dar in general chiar nu trebuie sa comentezi felul cum arata, se imbraca, se poarta, mananca si ce mai face un om, daca nu esti intrebat in mod special. Nu-mi mai spuneti de libertatea de expresie, va rog, fac urticarie daca mai aud de asta. Nu stiu cum sa va zic, sa ii spui chestii urate unui om e naspa. E rautate gratuita. Probabil ca iti completeaza intr-un fel imaginea pe care iti doresti sa o creezi, dar una peste alta e naspa si nu ajuta.

Si nu, eu chiar nu cred ca e ori-ori, ca ori spui rautati, ori le gandesti si le acumulezi si sapi oamenii pe la spate. Sunt convinsa ca exista si oameni care nici nu-s rautaciosi si nici nu “sapa”. Barfa nevinovata nu ma deranjeaza, pentru ca in principiu nu o aflu. Si pentru ca sunt sigura ca toti oamenii barfesc. Dar, zau, nu simt nevoia sa-mi stric modjo-ul la prima ora ascultand rautati si nu mi se pare ca esti o persoana verticala si admirabila daca o faci. Prefer sa discut despre vreme, primavara, politica, postul Pastelui, orice fleac si sa-mi pastrez buna dispozitie. Sau (sa ne salutam si) sa tacem, uneori e o solutie perfecta.

Nu vorbesc de gafe, Doamne fereste, si eu le fac, uneori le fac big time. Dar zau ca ma straduiesc sa le repar, macar prin vreo scuza decenta. Totusi, oamenii de care vorbesc eu acum, nu gafeaza, o fac deliberat, nu stiu de ce, probabil pentru ca au un simt al umorului mutant si sunt nascuti sa trolleze si in viata de zi cu zi. In plus, asa cum spuneam, e cool.

Visez o lume in care oamenii interactioneaza agreabil si civilizat si nu simt nevoia sa “se exprime” in mod gratuit.

foto

Advertisement