Tags

,

Din categoria “funny moments in recrutare”. Cred ca toata lumea care s-a ocupat vreodata de recrutari, chiar daca n-a fost platit special pentru asta, are o colectie intreaga. Dureaza putin pana o vezi pe prima, apoi sigur iti vei opri privirea jumatate de secunda acolo, la fiecare CV, macar sa te distrezi putin.

Adresa de mail de contact, despre ea vorbesc. Nu stiu de ce, dar mare parte din candidati par sa fie convinsi ca nu conteaza si nu o vede nimeni. Altfel si-ar face putin timp sa se ocupe de problema si sa-si faca un cont de mail de adult responsabil, gen prenume_nume sau alte combinatii decente ale lor, fara trimiteri la obiceiurile sexuale, starea civila, desenele animate preferate etc. Poate o sa vi se para SF, ca si mie mi s-a parut la prima tura de CV-uri citita in viata mea, dar sa stiti ca o statistica “pe genunchi” arata ca un candidat din trei are o adresa de mail stupida trecuta la contact.

Da, da, stiu, o sa ziceti ca astea sunt fleacuri si ar trebui sa ma intereseze ca aveti facultate, masterat si alte calitati profesionale. Bine, ma intereseaza si alea, dar zau ca nici nu am retinut ce facultate absolvise vaduva_neagra_69, candidata pentru postul de Senior Economist. M-am gandit in schimb la semnificatia numelui ales. Nimic din ce mi-a trecut prin minte nu era compatibil cu postul de economist senior. Cu atat mai putin cu cel in speta, aflat in directa subordine a doua doamne scortoase, trecute bine de 40 de ani. Hai, daca ar fi avut vreun sef la a doua tinerete, proaspat divortat, poate m-as fi gandit sa-l fericesc cu perspectiva unui 69 extrem, dar asa…

La fel si cu dexter_xxxx, IT-ist. Da, stiu, probabil era unu’ mic si ochelarist si i se spunea asa de la desenele animate, dar naiba stie? Daca se supara vreodata ca n-a primit o marire, poate imbraca firma in folie si ne hacuia pe toti, apoi ne arunca in Dambovita ambalati in saci de gunoi…

Pasarik_dulce a candidat pentru receptie. Hai, asta poate sa nu fie atat de tragic. Desi o firma serioasa nu pune “working girls” la intrare, prefera oamenii care chiar au chef de munca. Tot pentru receptie a venit si lilisimarianpopescu. Sau trebuia sa zic “au venit”? Cine era, Lili sau Marian? Amandoi, pachet oferta? Angajezi o doamna draguta la front desk si primesti bonus un domn vanjos pentru paza si protectie? Nu, serios, pot sa accept ca e romantic sa ai adresa de mail comuna cu proaspatul sot (desi noua nu ne-a trecut prin cap), dar e buna sa corespondezi cu neamurile din Canada, nu cu potentialii angajatori. Altfel poti lasa o impresie gresita, mai ales ca recruiterii in general vad multe. De exemplu dudui care vin cu iuby la interviu. Nu, nu glumesc. Aparent, numitul iuby voia sa se asigure ca e firma serioasa si onoarea femeii iubite va ramane nepatata. A ramas, si onoarea, si cv-ul…

Ultimele pe lista, cele mai inofensive, sunt cele cu rezonanta girlie (la femei), respectiv testo (la barbati). Floricik_dulcik si muscle_man nu-s chiar atat de rai ca altii, dar te astepti sa vezi niste adolescenti cu acnee la interviu.

Serios, oameni buni! Nu trec acum in revista toate “dudele” de priv cv-uri (daca va interseaza subiectul o pot face alta data), dar dintre toate asta e cea mai grosolana tocmai pentru ca e usor de evitat. Si mai sta si mot, fix in varful primei pagini, sub nume si numarul de telefon, cel putin la cv-urile venite prin site-urile de recrutare. Un cont de mail gratis se face in cateva minute. E legal sa detii mai multe. Nu inteleg ce e in mintea ta de adult responsabil care-si cauta de munca atunci cand treci in cv o adresa de mail din categoria “sexybitch_andreea“. Nu, pe bune, chiar trebuie sa va explic?

Sigur ca, in general, nu conteaza atat de mult. Intr-o conjunctura favorabila (gen august, cand e toata lumea in concediu si un angajat a plecat fara preaviz, firmei ii “arde buza” si ia orice vine), poate sa nu conteze deloc. Dar nu stiti. Exista recruiteri care resping cv-urile acestea. Exista manageri (beneficiari) care le taie de pe shortlist. Mi s-a intamplat sa imi placa o fata la interviul initial, sa o propun managerului si el sa scoata cv-ul din teanc. De ce sa-ti asumi riscul de a te face de bacanie si a pierde un job din cauza unei amarate de adrese de mail?

Din nou… Serios! Daca aveti o adresa de mail d-asta pe care o folositi si pe site-uri de dating si forumuri de socializare, uitati-o cand va faceti cv-ul. Deschideti-va un cont nou pentru asta. D-ala plicticos, cu nume si prenume. Merge si anul nasterii, data nuntii, ceva. Cifrele sunt acceptabile daca nu indica pozitii sexuale. Daca sunteti nascuti in 1969, asigurati-va ca scrieti fix asa, cu toate cele 4 cifre. Better safe than sorry, ana_popescu_72 nu e acelasi lucru cu ana_popescu_69. Nu trebuie sa-l dati la toti prietenii virtuali, pentru ei il puteti pastra pe cel cu hot_pussy.

Voi ce adresa de mail folositi in corespondenta “de adulti”? Aveti un cont de om serios, sau de-astea “funny”?

foto

 

Advertisement