Tags

, ,

V-ati gandit vreodata cum e sa fii foarte sarac? Sa traiesti o luna din banii pe care unii dintre noi ii dau la o masa la restaurant? Probabil ca multi s-au gandit, dar, din fericire, putini au trait pe pielea lor saracia extrema. Putini stiu ce inseamna cu adevarat sa ai cateva zeci de lei in buzunar inainte de Craciun si sa iti petreci sarbatorile cu o tocana de cartofi pe masa, ca mai mult nu poti…

De acord, exista probleme mai mari. Exista tragedii adevarate, exista cauze mai mediatizate. La saraci, in general, nu se gandeste prea multa lume. Tocmai de aceea mi se pare atat de frumoasa povestea pe care vreau sa va o spun, de aceea am vrut neaparat sa scriu despre asta. Pentru ca e o poveste cu oameni frumosi si Mos Craciun adevarat.

Abrudul e un oras mic, care nu-ti ofera prea multe sanse. Multi someri, putine locuri de munca, salarii in general mici. De aceea e impresionant sa vezi ca, de trei ani deja, niste oameni cu suflet mare se organizeaza prin retelele de socializare, sa le faca o bucurie celor mai putini norocosi. Sunt oameni ca oricare dintre noi, nu o fundatie, nu lucreaza in asistenta sociala, nu sunt de la vreun partid. Numai ca, de pe la 15 noiembrie, incep sa se organizeze si, la jumatatea lui decembrie, devin toti ajutoarele lui Mos Craciun. Organizeaza o strangere de fonduri, cumpara alimente, cumpara porci, ii taie, ii transeaza, prepara bucate traditionale din ei, apoi fac pachete pe care le impart familiilor nevoiase. Totul simplu, frumos si fara “culoare politica”. Oameni pentru oameni. Oameni care daruiesc o parte din banii si din timpul lor pentru a face o mica bucurie celor mai putin norocosi.

Nu stiu exact cum a inceput toata povestea dar, cum va spuneam, anul acesta este deja al treilea. Si sper sa fie o traditie cat mai lunga. Uitati aici cum a fost in 2011. Si in 2012. Si video 2011 si 2012.

Am vrut sa va povestesc despre ei, in primul rand pentru ca merita sa afle cat mai multi oameni despre gestul lor frumos. Apoi, pentru a va arata ca se poate si fiecare dintre noi poate face ceva pentru semenii lui, daca vrea si ii pasa. Si, nu in ultimul rand, ca sa va demonstrez ca Mos Craciun exista. Vine in Abrud, poate si in alte locuri de care nu am aflat eu.

Aceasta este pagina actiunii de anul acesta ย https://www.facebook.com/events/770883109593698/?ref_dashboard_filter=upcomingย Daca si voua vi se pare frumos, distribuiti!

Advertisement